Lieselotte's travel blog

Straight to the point, hieronder kan je de meest recente blogposts volgen. Bovenaan kan je navigeren naar mijn geplande reizen en informatiekaartjes.

Bovenstaande bevraging doe ik in het kader van mijn thesisonderzoek! Indien je 5 minuutjes hebt zou ik het enorm appreciëren als je dit invult!


Australië - Great Barrier Reef voorbereiding

Ter voorbereiding van mijn trip naar het Great Barrier Reef in Cairns, werd mij een cursus voorgesteld vanuit de universiteit (UTS). De wereldberoemde David Attenborough neemt je mee in een interactieve reis door de tijd, wereld, oceaan en veel meer. Hieronder vindt je de meest interessante wezens die ik vertaald heb in kleine illustraties. Hopelijk kan ik ze allemaal spotten :)

Lees meer »

Australië - Shellharbour weekend

Met de trein naar Shellharbour (mooi uitzicht) op duikweekend met de duikclub van de universiteit (DOUTS).  De video van de eerste duik spreekt voor zicht denk ik :) We hebben grey nurse sharks gezien (bedreigde diersoort) en nog veel andere mooie visjes.

Lees meer »

Australië - reis naar Tasmanië

Omdat ik echt wel alles wil verkennen in Australië, heb ik een spontane reis gepland naar Tasmanië op maandag om woensdag te vertrekken. De kleine statistieken kan je onderaan vinden maar de grote foto's bovenaan. Dus vertrek in de vroege ochtend op woensdag. Ik sta op om 3u, ga op mijn gemak met de fiets naar de luchthaven (lekker frisjes en weinig verkeer) en ben helemaal door security als ik mij realiseer dat ik mijn paspoort en bankkaart enzo vergeten ben thuis!! Dus de oma waar ik bij verblijf heeft dat nog net op tijd kunnen brengen en heel veel gestress later ben ik dus toch nog in Hobart, Tasmanië geraakt. Onderweg zonsopgang gezien en bliksem vanuit de lucht, echt supercool en onbeschrijfelijk :)

Lees meer »

Eerste duiken in Sydney!

De eerste keer duiken in Sydney! In het weekend van 11-12 februari ben ik 2 dagen op een bootduik geweest met DOUTS (de duikclub via de universiteit). Ze hebben hun eigen boot om in de haven rond te kunnen varen en ik was 2 keer gelukkig omdat ik 1 van de 5 plaatsjes heb kunnen bemachtigen.

Lees meer »

Canberra museum visit

Op 8 en 9 februari gingen Aviva en Louise naar Canberra voor om de tentoonstelling van Cressida Campbell te bezoeken in de National Gallery of Australia. Ze hadden beiden al veel van haar werk gezien, maar ik was toch verrast door de unieke techniek die ze gebruikt. Ze graveert elke houten plaat met een negatief van het design, daarna schildert ze de stempel en produceert ze 1 afdruk. Beide delen van het werk worden tentoongesteld en zijn stuk voor stuk meesterwerkjes. Ik kan mijn eigen tekenkunsten ook niet laten ontbreken uiteraard, al zijn ze duidelijk niet zo goed.

Lees meer »

Nieuw Zeeland - Roadtrip overzicht

Hier komt een verkorte versie van het roadtrip schema en de uiteindelijke dagplanning. De volledige tocht is in het oranje aangeduid, dat is alles wat we met de auto/ferry gedaan hebben. Heenvlucht naar Queenstown (Zuideiland) en terugvlucht van Auckland (Noordeiland).  We hebben de plannen moeten aanpassen wegens de overstromingen in het Noordereiland. Auckland had een grote overstroming, gesloten luchthaven etc. De Whanganui rivier gingen we normaal 3 dagen kajakken maar het was te gevaarlijk in het water.

Lees meer »

Australië - Grannyhome

Blijkbaar noemt het een Grannyhome als je bij iemand thuis slaapt, dus ik verblijf in een Grannyhome. Aviva heeft 3 studenten en is een Amerikaanse geëmigreerd naar Australië omdat haar man hier woonde. Haar man is 9 jaar geleden overleden, en haar kinderen zijn het huis uit dus heeft ze graag gezelschap. Ze kookt voor/samen met ons en ze neemt ons mee naar het strand. De andere studenten zijn Alexis (22jaar) en Alessa (28jaar) uit China en de Filippijnen, dus we leren veel verschillende culturen kennen op 1 plek!

Lees meer »

Nieuw Zeeland - zweefvliegen Omarama

Tijdens het plannen van de reis (voor zover er veel gepland was) heb ik vernomen dat Nieuw-Zeeland 1 van de beste landen is om te zweefvliegen. Ze hebben namelijk ook een alpien gebergte en golfvliegen is ook mogelijk op goede dagen. Ik had contact met de club en ze zeiden dat ik kon langskomen op de dagelijkse briefing en zien of er iemand beschikbaar was om te vliegen die dag, maar dat er geen garantie was.

Lees meer »

Nieuw Zeeland - Kepler

Vroege start van de dag voor onze 3 daagse wandeltrip, die 1 van de Great Walks van Nieuw-Zeeland is. Dit zijn goed uitgepijlde, meerdaagse wandeltochten doorheen de nationale parken van Nieuw-Zeeland. Een derde van Nieuw-Zeeland bestaat uit nationaal park, de rest is voornamelijk bezet door schapen, koeien en andere teelt. Dit is niet zo natuurlijk en eigenlijk niet goed voor de begroeiing, vandaar dat ze de nationale parken willen beschermen. Door de wandelingen te voorzien kan de schoonheid bewonderd worden zonder een al te grote menselijke impact te hebben.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland aankomst

Na nog wat verdere verkenning van Sydney ben ik na 2 dagen doorgereisd naar Nieuw-Zeeland. Het semester start pas binnen 2 weken dus dit was de ideale moment voor een roadtrip! Vlucht met Air New Zealand, waar ze trouwens altijd hun eigen land danken, leuke traditie. Op de vlucht van Auckland naar Queenstown 2 leuke indiërs ontmoet die in Nieuw-Zeeland woonden voor een aantal jaar. Van hun een paar goede aanbevelingen gehad van dingen om te doen op de roadtrip. In de luchthaven (die trouwens vrij klein is in Queenstown) zijn er veel meer sportvliegtuigjes en helikopters dan ik verwacht had. De omgeving is bergachtig dus het is wel logisch, echt een heel mooie omgeving. Ik moest nog een beetje wachten op mijn reisbuddy die ook toekwam en ben naar de helikopters gaan kijken ondertussen! Heel gemakkelijke auto pickup en Queenstown centrum is echt dichtbij. Vanaf ons hotel hebben we nog 1,5km gewandeld (langs het gigantische bergmeer) naar het centrum op verkenning. Het verbaast mij hoe dorpachtig en klein het is, maar er zijn wel veel leuke activiteiten.

Lees meer »

Reis naar Sydney

Spannend vertrek naar Sydney maandag 16 januari. Ik vlieg doorheen een aantal tijdzones en moet een aantal vluchten doen, maar alles verloopt redelijk vlot ondanks de vele bagagechecks! Aangekomen in Sydney geen "declare goods" controle gehad gelukkig en daardoor de rij vermenden! Direct een SIM kaart gekocht in de luchthaven en daarna opgehaald door het mevrouwtje waar ik ga verblijven.

Lees meer »